Company of Heroes 2 İncelemesi

3 dk


Merhaba değerli oyun severler, bu yazımızda Company of Heroes 2 adlı oyunu inceleyeceğiz. RTS türündeki Company of Heroes serisinin ikinci oyunu, tarihin en büyük savaşı olan İkinci Dünya Savaşı’nı konu edinen Company of Heroes 2 adeta bizi içine çekiyor.

Ana senaryo; bize Doğu Cephesi’ni, DLC satın alarak açabildiğimiz yan senaryoda ise Amerika ve Birleşik Krallık’ın, Belçika’daki Ardenler bölgesinden Almanya’nın topraklarına girişini el almakta. Ayrıca “Theater of War” adı altında hem ücretsiz hem ücretli Doğu Cephesi’ni konu alan ayrı senaryolar bulunmakta.

Oyunu oynanış ve mekanik olarak incelemek gerekirse, oyunun yapımında kullanılan Essence oyun motoru bize gayet stratejik ve detaylı mekanikler sunuyor. Oyunda kar, çamur, makineli tüfeklerin suppressiona* sebebiyet vermesi gibi birçok mekanik bulunmakta.

Oyunu çok oyunculu modlarına bakarsak, bizi PvE*, PvP*, Custom Game* ve Public Game List* karşılamakta.

Çok oyunculu modda oynayabileceğimiz ikisi ücretsiz üçü ücretli toplamda 5 ülke bulunmakta: Sovyetler Birliği, Wehrmacht, Oberkommando West, Amerika ve Birleşik Krallık. (Wehrmacht ve Oberkommando West aslında Almanya’ya bağlı fakat farklı birimlerin bulunduğu askeri birimlerdir.)

Çok oyunculu modda, oyuna girmeden önce 3 tane farklı özelliklere sahip komutan seçme hakkımız bulunuyor. Oyunun içinde bu 3 komutandan birisini oyunun gidişatına göre seçebiliyoruz. Oyundaki ana hedefimiz, “Victory Point” adındaki bölgeleri ele geçirip rakibimizin puanını bitirmek. Ayrıca tarafsız bölgeleri de ele geçirip benzin ve mühimmat geliri elde edebiliyoruz. Ele geçirdiğiniz bölgeler size benzin ve mühimmat sağlıyor. Mühimmat sayesinde komutanınızın veya birliklerinizin özelliklerini kullanırken, benzin ile tank üretimi yapabiliyorsunuz. Oyunun erken safalarında kaynaklar daha büyük bir önem arz ederken oyunun sonlarına doğru sahip olduğunuz puan ve tanklar oyunun kaderini belirleyecek.

Company of Heroes 2 İndir - Strateji Oyunu - Tamindir

Bu muhteşem oyunu incelerken kendi yorumlarımı katmazsam olmaz tabii, 1400 saatlik Company of Heroes 2 deneyimime göre oyunun artılarından ve eksilerinden bahsetmek istiyorum.

Artılar / +

  • Oyun uzun soluklu bir oyun, eğer size hitap ediyorsanız minimum tek ve çok oyunculu olmak üzere minimum 250 saat sunuyor.
  • Takım birliği çok ön planda, yalnız hareket etmeniz oyunun mağlubiyetle sonuçlanmasına sebep olabilir.
  • Oyun çıkalı 8 yıl olsa bile güncelleme gelmeye devam ediyor.
  • Oyunda kendinizi yeteri yetiştirirseniz ödüllü turnuvalara da katılabilirsiniz.
  • Savaş alanları gerçek savaş hissiyatını bize sunuyor.

Eksiler / –

  • Oyun her ne kadar dengeli olsa bile oyundaki bazı birimler karşı konulamaz olmasa da dengeli kavramından çok uzak kalıyor maalesef.
  • Oyunu öğrenmek hem zor hem epey bir vakit istiyor. İllaha da öğreneceğim derseniz o zaman başka tabii.
  • Her ne kadar oyun çok oyunculu tabanlı olsa da ücretli-ücretsiz bütün senaryoların hikayesi biraz eksik kalmış.
  • Takım arkadaşlarınız ufak bir olayda oyunu terk edebiliyor. Her ne kadar yerine bir yapay zeka geçse de bana göre bir oyuncu daha iyi şeyler yapabilir. Kişiden kişiye bunun yararı değişir tabii.
Company of Heroes 2 Video İnceleme

Genel olarak değerlendirme yaparsak oyun ciddi anlamda savaş ve strateji hissiyatını bize sunuyor. Bazı dengesizlikler olsa bile oyun içinde bunun üstesinden gelebiliyorsunuz. Oyundaki bazı ülkelerin gerçek parayla, komutanların ise bir hayli pahalı oyun parası veya gerçek parayla satılması oyunculara biraz Pay2Win ya da Pay2Skip terimlerini akla getiriyor. Ama yine de ücretsiz içeriklerle de rakiplerinizi yenmeniz mümkün.

Oyun 2019’un Kasım aylarında bir dönem ücretsiz olmuştu. Eğer bu dönemde oyunu alamadıysanız, oyun indirim dönemlerinde Steam üzerinde 7,50 Türk lirası civarlarına kadar düşüyor. Eğer strateji delisiyseniz bu oyunu kesinlikle denemelisiniz!

Suppression*: Makineli tüfekler tarafından açılan ateş sonucu korku duyan askerlerin yere yatıp ilk etapta hareket kabiliyetinin bir kısmını kaybetmesi, daha sonrasında tamamen hareketsiz kalıp savunmasız olmasıdır.

PvE*: Bir tarafta oyuncuların, bir tarafta yapay zekanın bulunduğu oyun modu.

PvP*: İki tarafın da oyuncu olduğu rekabetçi oyun modu.

Custom Game*: Kendinize ait bir lobi kurup ayarlamaları istediğiniz gibi yapabildiğiniz oyun modu.

Public Game List*: Diğer oyuncuların kurmuş olduğu lobilere katılabileceğiniz sekme.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0